Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (17)Реферативна база даних (29)Авторитетний файл імен осіб (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Ялпачик В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 25
Представлено документи з 1 до 20
...
1.

Ялпачик В. Ф. 
Аналіз кріотропних структуроутворень при заморожуванні [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик // Наукові праці Південного філіалу Національного університету біоресурсів і природокористування України "Кримський агротехнологічний університет". Технічні науки. - 2013. - Вип. 156. - С. 33-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npkaut_2013_156_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 599.51 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Ялпачик В. Ф. 
Нові методи контролю якості плодів при зберіганні холодом [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик, Ф. Ю. Ялпачик, М. І. Стручаєв // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. - 2013. - Вип. 13, т. 7. - С. 3-10. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2013_13_7_3
Наведено результати розробки способів контролю якості плодів від фізичних показників. Розглянуто перспективу впровадження нових пристроїв контролю плодів у випадку зберігання холодом.
Попередній перегляд:   Завантажити - 182.879 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Ялпачик В. Ф. 
Извлекающий аппарат ротационного типа [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик, Ф. Е. Ялпачик, Н. И. Стручаев // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. - 2014. - Вип. 14, т. 1. - С. 3-6. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2014_14_1_3
Рассмотрен способ извлечения косточек из плодов косточковых культур на примере сливы путем выбивания их плунжерами.
Попередній перегляд:   Завантажити - 243.666 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Ялпачик В. Ф. 
Моделювання і розрахунок теплофізичних властивостей харчової сировини рослинного походження [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. - 2012. - Вип. 12, т. 4. - С. 3-16. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2012_12_4_3
Мета роботи - розробка методики моделювання та розрахунків теплофізичних властивостей харчової сировини рослинного походження.
Попередній перегляд:   Завантажити - 178.413 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
5.

Ялпачик В. Ф. 
Моделювання процесу заморожування гарбузових овочів [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик, С. В. Кюрчев, В. Г. Тарасенко // Конструювання, виробництво та експлуатація сільськогосподарських машин. - 2013. - Вип. 43(2). - С. 297-303. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Zmntz_2013_43(2)__51
Попередній перегляд:   Завантажити - 523.845 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Ялпачик В. Ф. 
Теплофізичні характеристики гарбузів, кабачків, кукурудзи молочної спілості і солодкого перцю та їх прогнозування [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. - 2014. - Вип. 14, т. 2. - С. 54-60. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2014_14_2_10
Мета роботи - розробка алгоритму розрахунку теплофізичних характеристик сільськогосподарської продукції. Надано співставлення розрахункових і знайдених в літературі експериментальних даних з питомої ефективної теплоємності, похибка не перевищує 8 - 10 % у всьому інтервалі температур.
Попередній перегляд:   Завантажити - 147.535 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
7.

Ялпачик В. Ф. 
Економічна оцінка ефективності використання способу охолодження зерна [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик, О. В. Кравець, В. О. Верхоланцева // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2014. - Вип. 45(2). - С. 199-202. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2014_45(2)__46
Попередній перегляд:   Завантажити - 343.115 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Ялпачик В. 
Хранение плодов в замороженням виде [Електронний ресурс] / В. Ялпачик // Техніка і технології АПК. - 2014. - № 10. - С. 20-21. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Titapk_2014_10_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 116.581 Kb    Зміст випуску     Цитування
9.

Ялпачик В. Ф. 
Изменение клейковины пшеницы в процессе хранения в зернохранилище с применением охлаждения [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик, В. А. Верхоланцева // Вісник Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету. - 2016. - № 1. - С. 73-76. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vddau_2016_1_15
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.345 Mb    Зміст випуску     Цитування
10.

Ялпачик В. Ф. 
Исследование влияния условий хранения наизменения клейковины пшеницы [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик, В. А. Верхоланцева // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2014. - Вип. 14, т. 3. - С. 128-131. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2014_14_3_13
Изучено изменение клейковины пшеницы в зернохранилище с применением охлаждения в процессе хранения.
Попередній перегляд:   Завантажити - 317.29 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
11.

Ялпачик В. Ф. 
Розрахунок теплофізичних властивостей овочів [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2014. - Вип. 14, т. 3. - С. 358-362. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2014_14_3_43
Наведено алгоритм розрахунку значень ефективної теплопровідності всієї системи плодоовочевої сировини. Надано порівняння розрахункових та експериментальних даних з ефективної теплоємності овочів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 180.134 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
12.

Ялпачик В. Ф. 
Теплообмін при охолодженні та заморожуванні об’єктів з плодоовочевої сировини в промислових умовах [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2014. - Вип. 14, т. 3. - С. 370-378. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2014_14_3_45
Наведені співвідношення для розрахунку коефіцієнтів тепловіддачі за зовнішнього обтікання об'єктів плодоовочевої сировини можна застосовувати для всіх об'єктів заморожування, причому ці розрахунки треба виконувати в режимі "прогноз-корекція".
Попередній перегляд:   Завантажити - 169.602 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
13.

Ялпачик В. Ф. 
Планувння експериментальних досліджень процесу охолодження зерна [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик, Н. И. Стручаев, В. О. Верхоланцева // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2015. - Вип. 15, т. 1. - С. 3-8. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2015_15_1_3
Попередній перегляд:   Завантажити - 405.555 Kb    Зміст випуску     Цитування
14.

Ялпачик В. Ф. 
Підготовка соняшникового лушпиння до брикетування [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик, Н. И. Стручаєв, Ф. Ю. Ялпачик // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2015. - Вип. 15, т. 1. - С. 16-23. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2015_15_1_5
Розглянуто підготовку соняшникового лушпиння до брикетування шляхом сушіння, з подальшим використанням брикетів як палива для твердопаливних котлів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 382.047 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
15.

Горач О. О. 
Технологія підготовки волокна льону олійного для одержання виробів технічного призначення [Електронний ресурс] / О. О. Горач, В. П. Базик, В. Ф. Ялпачик // Вісник Херсонського національного технічного університету . - 2017. - № 1. - С. 98-104. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtu_2017_1_15
Попередній перегляд:   Завантажити - 433.549 Kb    Зміст випуску     Цитування
16.

Ялпачик В. Ф. 
Дослідження впливу коефіцієнта теплопровідності на вологість зернового матеріалу [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик, С. В. Кюрчев, В. О. Верхоланцева // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. - 2016. - Вип. 179. - С. 26-32. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtusg_2016_179_6
Наведено результати експериментального дослідження коефіцієнта теплопровідності на вологість зерна, що були визначені на лабораторній установці. Одержані результати представлено на графічному зображенні й обрано рівняння апроксимації за допомогою програмного забезпечення MATLAB, що може бути використано під час інженерних розрахунків.
Попередній перегляд:   Завантажити - 560.307 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
17.

Ялпачик В. Ф. 
Аналітичні засоби моделювання мікробіологічних та біохімічних процесів при зберіганні зернової маси [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик, С. В. Кюрчев, В. О. Верхоланцева // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 3-8. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2016_16_1_3
Наведено аналітичні засоби моделювання мікробіологічних і біохімічних процесів під час зберігання зернової маси, та вивчення взаємодії протікання процесів між зерновою масою з точки зору теплотехніки.
Попередній перегляд:   Завантажити - 386.469 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
18.

Стручаєв М. І. 
Енергоефективне сушіння насіння гарбуза [Електронний ресурс] / М. І. Стручаєв, В. Ф. Ялпачик, В. Г. Тарасенко // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 37-44. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2016_16_1_8
Розглянуто процес підготовки гарбузового насіння за допомогою сушіння з використанням енергоефективної установки для сушіння насіння. Запропоновано методику, яку можна використовувати для практичного застосування під час розрахунку підготовчих операцій перед сушінням насіння, наприклад, насіння гарбуза. Збільшення продуктивності за відібраною з насіння гарбуза вологою у сушарці з попереднім осушенням повітря у порівнянні зі звичайною сушаркою становить близько 35 %. Економія енергії, що витрачається на сушіння насіння гарбуза в сушарці з попереднім осушенням повітря у порівнянні зі звичайною сушаркою, становить більше 40 %.
Попередній перегляд:   Завантажити - 565.498 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
19.

Стручаев Н. И. 
Использование холодильной установки для рециркуляционной сушки бычков [Електронний ресурс] / Н. И. Стручаев, В. Ф. Ялпачик // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2017. - Вип. 17, т. 1. - С. 3-9. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2017_17_1_3
Предложена методика определения количества влаги, которое удаляется из сушильного агента, в данном случае воздуха, который используется для сушки бычков и расчета количества энергии, необхидмой для ее удаления путем использвания рециркуляционной сушильной установки (РСУ). Даны основные параметры РСУ, что позволит выполнить расчет процесса сушки бычков.
Попередній перегляд:   Завантажити - 386.688 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
20.

Ялпачик В. Ф. 
Дослідження ентальпії у процесі зберігання зернової маси із застосуванням охолодження [Електронний ресурс] / В. Ф. Ялпачик, С. В. Кюрчев, В. О. Верхоланцева // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2017. - Вип. 17, т. 1. - С. 62-67. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2017_17_1_12
Розглянуто ентальпію у процесі зберігання зернової маси, та наведено зміни ентальпії відносно вологовмісткості за допомогою id-діаграми Рамзіна - Мольєра. Наведено розподіли теоретичного та експериментального значення ентальпії по двом експериментальним зерносховищам, у яких підтримували певну температуру з застосуванням охолодження.
Попередній перегляд:   Завантажити - 494.636 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
...
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського